GREEN QUALITY LABEL™

Naast de verkoop en verhuur van voordelige en betrouwbare multifunctionele printers hebben we nog een belangrijke missie. Het zo goed mogelijk omgaan met het milieu en het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Om deze missie te volbrengen hebben we het heft in eigen handen genomen en ons eigen Green Quality Label™ ontwikkeld. 

Green Quality Label | Green Nederland refurbished printers

Refurbished printers, maar dan als nieuw

Jong gebruikte printers krijgen van ons een tweede leven, maar dan met de garantie en kwaliteit van een gloednieuw apparaat. Bij Green doen we er alles aan om het milieu zo min mogelijk te belasten. Daarom hergebruiken we materialen voor onze refurbished machines, allemaal vanuit ons eigen revisie center. Door materialen zoals kunststof, metaal en elektronica te recyclen hoeven deze niet opnieuw geproduceerd te worden en dragen we bij aan de vermindering van CO2-uitstoot. Goed voor het milieu én tot 40% goedkoper.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat de printer er weer als nieuw uitziet, door alle kunststof delen speciaal te reinigen en behandelen. Met de modernste technieken garanderen we dat de printer er niet alleen uitziet als nieuw, maar ook zo functioneert. Hier gaan dan ook de nodige kwaliteitsmetingen en uitvoerige testprocedures aan vooraf. 

CO2- Neutraal printen 

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, CO2-neutraal printen. Tóch is het mogelijk. Wanneer u voor een refurbished multifunctional kiest, bespaart u al 540 kg CO2 uitstoot. Dat is hoeveel CO2 er vrijkomt bij het transport van één nieuwe multifunctional. Om deze uitstoot weer te kunnen zuiveren moeten er maar liefst 61 bomen een jaar lang groeien. Tel dat op bij de bijna 14 kilo aan verpakkingsmateriaal en bijna 9000 kilometers die worden afgelegd om een multifunctional bij een klant te krijgen en de keuze voor de refurbished variant is snel gemaakt.

Met een beetje rekenwerk komen we door de besparing van 540 kg CO2 uit op 450.000 afdrukken die u CO2-neutraal kunt printen.

Download onze infographic voor een visualisatie over hoe dit in zijn werk gaat.

Dezelfde garantie, dezelfde kwaliteit

Het Green Quality Label™ staat voor groen, betrouwbaar en voordelig. Omdat wij vertrouwen op onze kwaliteit krijgt u op een Green Quality Label™ machine dezelfde garantie als op onze nieuwe machines. Dat is het groene van Green met de A-kwaliteit waar we trots op zijn.