450.000 afdrukken CO2-neutraal printen: hoe refurbished printers de planeet helpen

Een van de effectieve manieren om uw ecologische voetafdruk op kantoor te verkleinen is door te kiezen voor een refurbished printer. Wij van Green Nederland vertellen u graag hoe het gebruik van refurbished printers bijdraagt aan de reductie van CO2-uitstoot en hoe het Green Quality Label™ hierbij een rol speelt.


Wat is een refurbished printer?

Een refurbished printer is een gebruikte printer die volledig is gereviseerd om weer te functioneren als een nieuw apparaat. Dit proces bestaat uit het vervangen van versleten onderdelen, uitgebreide tests én een grondige reiniging. Het resultaat is een hoogwaardige kantoorprinter die presteert als een nieuwe printer, en er ook zo uitziet. Maar dan tegen een Green prijs. 


Hoe draagt een refurbished printer bij aan CO2-reductie?

Het kiezen voor een refurbished printer heeft verschillende milieuvriendelijke voordelen:

Verminderd productieafval: Het produceren van nieuwe printers vereist meer grondstoffen en energie dan het reviseren van printers, wat leidt tot een grotere uitstoot van CO2. Door een refurbished printer te kopen, voorkomt u de noodzaak om een geheel nieuw apparaat te produceren, wat het verbruik van natuurlijke hulpbronnen vermindert.

Herbruikbare materialen: Refurbished printers maken gebruik van gerecycleerde materialen zoals kunststof, metaal en elektronica. Dit hergebruik van materialen vermindert de behoefte aan nieuwe productie en helpt bij het verlagen van de totale CO2-uitstoot.

Lagere transportemissies: Het transport van nieuwe printers brengt vaak veel CO2-uitstoot met zich mee door lange afstanden en veel verpakkingsmateriaal. Onze refurbished printers worden lokaal gereviseerd en hebben minder verpakkingsmateriaal nodig, wat de transportemissies vermindert.

refurbished printer


Het Green Quality Label™: duurzaamheid en kwaliteit

Bij Green Nederland streven we naar het minimaliseren van onze ecologische impact. Daarom hebben we het Green Quality Label™ ontwikkeld, dat garant staat voor de hoogste normen in duurzaamheid en kwaliteit. 

Onze refurbished printers worden zorgvuldig gereviseerd in ons eigen revisiecentrum, waarbij we materialen zoals kunststof, metaal en elektronica hergebruiken. Dit helpt niet alleen de CO2-uitstoot te verminderen, maar zorgt er ook voor dat onze printers tot 40% goedkoper zijn dan nieuwe modellen!

CO2-neutraal printen
Met een refurbished multifunctionele printer kunt u al 540 kg CO2-uitstoot besparen, wat gelijk staat aan de uitstoot die vrijkomt bij het transport van één nieuwe multifunctional.

Om deze hoeveelheid CO2 weer te compenseren, zouden maar liefst 61 bomen een jaar lang moeten groeien. Door een refurbished printer te kiezen, bespaart u voldoende CO2 om maar liefst 450.000 afdrukken CO2-neutraal te printen.

Garantie en kwaliteit
Het Green Quality Label™ garandeert dat een refurbished printer dezelfde kwaliteit en garantie biedt als een nieuwe printer. Dit betekent dat u kunt vertrouwen op de betrouwbaarheid en prestaties van onze machines, terwijl u profiteert van groene voordelen.

refurbished printer kopen


De voordelen voor uw kantoor

Een refurbished printer kopen biedt niet alleen milieuvriendelijke voordelen, maar ook praktische voordelen voor uw kantoor:

  1. Kostenbesparing: Refurbished printers zijn tot 40% goedkoper dan nieuwe modellen, zoals Ricoh printers. Dit helpt bedrijven kosten te besparen zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

  2. Betrouwbaarheid: Refurbished printers ondergaan strenge kwaliteitscontroles en tests, waardoor ze net zo betrouwbaar zijn als nieuwe apparaten. U kunt rekenen op een kantoorprinter die aan uw verwachtingen voldoet.

  3. Duurzaamheid: Door te kiezen voor een refurbished printer draagt u bij aan een circulaire economie en vermijdt u verspilling van middelen. Dit sluit aan bij de ecologische waarden van moderne bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Of u nu op zoek bent naar een nieuwe specifieke Ricoh printer of overweegt een refurbished printer te kopen, uw keuze heeft een positieve impact op zowel uw budget als het milieu. Maak vandaag nog de overstap naar een duurzame kantoorprinter en draag bij aan een groenere toekomst. Go Green!

Weet u niet zeker welke kantoorprinter het beste geschikt is voor u? Onze specialisten helpen u graag!



Ook interessant