Een duurzaam kantoor is een must: 5 tips om dit te bereiken!

Thuis denken we steeds vaker na over milieubesparing. Sta ik niet te lang onder de douche? Moet ik mijn afval scheiden? Maar niet alleen thuis is het belangrijk om rekening te houden met het milieu. Wat dacht u bijvoorbeeld van het kantoor?  

Bij Green staat het verkleinen van onze ecologische voetafdruk hoog in het vaandel. Deze missie proberen wij elke dag weer te bereiken met ons Green Quality Label™. Wij dragen graag bij aan het verduurzamen van de kantoren in de Benelux. 

We begrijpen natuurlijk dat een kantoor meer is dan alleen printers, kopieerapparaten en toners. Om een kantoor helemaal te verduurzamen, kan er nog een stuk meer gedaan worden. Gelukkig houden steeds meer bedrijven zich bezig met duurzaam ondernemen. Dit klinkt misschien als een lastige opgave, maar kan al met enkele simpele stappen bereikt worden. We lichten graag enkele belangrijke tips uit.

1. Papier

In een printer gaat…papier! De schatting is dat we in Nederland elk jaar maar liefst 80 kilo papier per persoon verbruiken. Door over te stappen op gerecycled papier of papier met een duurzaamheidskeurmerk zorgt u al voor een flinke besparing op de CO2 uitstoot! Ook door dubbelzijdig te printen en oude vellen te gebruiken voor bijvoorbeeld aantekeningen bent u al duurzamer bezig. Denk daarnaast eens aan een overstap op 75 grams papier in plaats van het gebruikelijke 80 grams papier. Dit scheelt enorm in papierverbruik en u merkt er weinig tot niets van.

2. Lettertype

Wist u dat er ook een zuinig lettertype bestaat? Dit lettertype genaamd Ecofont is speciaal ontworpen om printerinkt te besparen. Doordat er kleine gaatjes in het midden van de letters zitten, is er minder inkt nodig om ze te printen. Wanneer u lettertype 11 gebruikt zijn de gaatjes niet zichtbaar!

3. Onnodig licht en energieverbruik

Het klinkt logisch, maar wordt toch vaak vergeten: doe het licht uit in de ruimtes die op dat moment niet worden gebruikt. Dit geldt zeker ‘s nachts. Gebruikt LED verlichting of spaarlampen in ruimtes waar overdag wel continue licht brandt. 

Iets wat ook veel mensen over het hoofd zien is het volledig afsluiten van apparaten. Dus géén standby op de computers en alle koffiezetapparaten, tv’s en printers uit!

4. Groen schoonmaken

Een hygiënische werkplek is natuurlijk erg belangrijk, maar denk er wel aan om milieuvriendelijke schoonmaakproducten te gebruiken. Dit zijn producten met biologisch afbreekbare ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

5. Hergebruik

Bespaar op herhaalaankopen en ga voor herbruikbare artikelen. Waarom een flipover gebruiken waarvan u het papier steeds weggooit, wanneer u ook een whiteboard kan gebruiken waar u eindeloos op kunt schrijven?

Als we bij Green aan hergebruik denken, denken we aan ons Green Quality Label™. Jonge gebruikte printers die van ons een tweede leven krijgen. Ook het gebruiken van multifunctionals bespaart onderhoud en is energiebesparend.


Met deze tips kunt u zeker een stap in de goede (en groene) richting zetten naar een duurzamer kantoor!



Ook interessant