Een printer een tweede leven geven, hoe werkt dat?

Bent u van plan een bedrijfsprinter te leasen of kopen? En heeft u hier nog geen idee over? Een printer schaft u natuurlijk niet zomaar één, twee, drie aan! Dat is een weloverwogen keuze die u maakt. Wij helpen u graag met het maken van die keuze. Bij Green bieden we namelijk naast nieuwe printers ook refurbished printers aan die zo goed als nieuw werken. Zo geven we jong gebruikte printers een tweede leven. Dat is goed voor uw portemonnee én goed voor het milieu.

Enorm trots bieden we al jaren deze refurbished multifunctionele printers aan met ons eigen Green Quality Label™. Hoe het reviseren van zo’n printer precies werkt? Hier komt een stuk meer bij kijken dan u misschien had gedacht.

Bij Green doen we er alles aan om deze printers dezelfde kwaliteit te geven als een nieuwe en hier komen veel stappen bij kijken. We nemen u mee in het proces van een refurbished printer.

Stap 1: selectie en reiniging

Alleen de beste en mooiste printers selecteren we voor het revisieproces. Want is de staat van de multifunctional wel goed genoeg? Er wordt onder andere gekeken naar de kwaliteit van de onderdelen die een zogenaamde ‘lifetime’ hebben. Hiermee bedoelen we: de bepaalde levensduur die een printer heeft.

Wanneer geconstateerd wordt dat de onderdelen aan onze strenge eisen voldoen, worden de machines gestript. Hierbij worden alle kappen verwijderd en vakkundig en grondig gereinigd. Is er een kap beschadigd? Dan vervangen we deze door een exemplaar van een een machine die niet door de selectie is gekomen. Zo hergebruiken we toch nog onderdelen die anders verloren zouden gaan!

Verder worden alle stickers en lijmresten verwijderd. Nu is alleen nog het kale frame van de printer over. Dit frame wordt onder andere met een compressor schoongeblazen, zodat er geen vuiltje achterblijft. Na de complete reiniging wordt de machine weer gemonteerd en worden eventueel extra lades of overige opties geplaatst. De configuratie is hiermee compleet.

Stap 2: de revisiewerkplaats in

De printer vervolgt zijn weg naar één van onze revisiewerkplaatsen. De machine wordt nogmaals gecontroleerd en alle interne onderdelen worden gereinigd en zonodig gerepareerd.  Onderdelen die tegen het einde van hun ‘lifetime’ zitten, worden vervangen.

Sommige onderdelen worden standaard vervangen, zoals de invoerrollen van de beschikbare lades én de invoerrollen van de automatische documentinvoer. Daarbij wordt de refurbished printer altijd voorzien van een nieuwe set volle toners en een lege toner opvangbak. Ook de firmware moet weer up-to-date worden gebracht en tot slot optimaliseren we de instellingen van de machine.

De revisie van de machine is gelukt! Nu wordt de printer volledig afgesteld en worden er vanuit iedere lade testafdrukken gemaakt. De machine wordt voorzien van nieuwe stickers en krijgt nog een allerlaatste reiniging aan de buitenkant. Om zeker te zijn dat alles naar behoren werkt, wordt de machine uitvoerig getest op alle functies en mogelijkheden: printen, scannen, kopiëren... Het komt allemaal voorbij.

Stap 3: kwaliteitscontrole

Als laatste volgt de kwaliteitscontrole. Er komt nu een andere monteur aan te pas die het werk van zijn voorganger controleert aan de hand van een lijst. Deze monteur kan nog eventueel correcties verrichten.

Goed nieuws! De printer is door de kwaliteitscontrole gekomen. Om dit proces te beëindigen worden er een nieuwe voedingskabel en netwerkkabel bij de machine gelegd, wordt er een glasbescherming geplaatst en wordt de machine ingepakt in een herbruikbare gevoerde hoes. Zo voorkomen we vervuiling en beschadiging en is de machine officieel refurbished en klaar voor nog vele jaren dienst!

Bekijk onze refurbished printers. Misschien vind u hier de bedrijfsprinter die u al die tijd zocht! 

Ook interessant